Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαστίχα
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαστίχα |
Υλικά για Σιμιγδαλένιο Χαλβά με Μαστίχα Συνταγή
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
100 -γραμμάρια βούτυρο
2 ποτήρια νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Μαστίχα
50-γραμμάρια κουκουνάρια
Πώς να φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά με μαστίχα
Μεταφέρετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα μέχρι να διαλυθεί.
Σε ξεχωριστό μέρος ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο, αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και το ζεσταίνουμε ελαφρά.
Όταν το βούτυρο είναι ζεστό, προσθέτουμε τα φιστίκια και τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα. Προσοχή να μην ψηθούν υπερβολικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το σιρόπι που βράζει, λίγο λίγο, πάνω στο καλά καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού μας.
Αφήστε το σιμιγδάλι σας να ψηθεί έτσι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανοίξτε το καπάκι και ακατέψτε καλά, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να τραβήξει τα υγρά.
Αφού βράσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου