Κουρκουτόπιτα η Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη

Κουρκουτόπιτα η Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη
Κουρκουτόπιτα η Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη
                                  
Υλικά:
• 1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
• 1 κ.γ. μπέϊκεν πάουντερ
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
• 4 αυγά
• 1/2 κιλό (περίπου) φέτα
• 1/4 ανθότυρο
• 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
• λίγο αλάτι
• πιπέρι


Οδηγίες:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι και το μπέϊκεν και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τέλος τα τυριά μας και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην λιώσουν - θέλουμε τα τυριά σε κομματάκια.

Τέλος, λαδώνουμε το ταψί μας (μέτριο) και αδειάζουμε όλο μας το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις