Μοσχάρι με αρακά
Μοσχάρι με αρακά |
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100-120 ml λάδι
3-4 μέτρια καρότα (δεν είχα καρότα)
300-400 gr τριμμένη ντομάτα από κονσέρβα
450-500 gr αρακάς
1/2 κούπα άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
100 ml κρασί κόκκινο
3 πατάτες
Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Αρακά με μοσχάρι
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί λίγο, προσθέτουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, και το γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Όταν απορροφήσει τα υγρά του και αρχίσει να τσιγαρίζεται, σβήνουμε με κρασί ή με νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία σκεπασμένο, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο νεράκι. Για 30′..έπειτα Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Προσθέτουμε τον αρακά πατάτες τα καρότα τα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και λίγο νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας νεράκι σταδιακά και όποτε χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρέας, και να μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου