Σως φέτας με κριτσίνια
Σως φέτας με κριτσίνια
ΥΛΙΚΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
300γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
150γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό πλήρες
1 κουτ.γλυκού μέλι
1 κουτ.γλυκού λεμόνι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι άσπρο
Μπούκοβο (προεραιτικά)
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
50γρ ελιές (χωρίς κουκούτσι)
50ml νερό
80ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
Αλάτι
Ρίγάνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ
Σε ένα ηλεκτρικό τρίφτη βάζουμε τη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΔΗ , το πιπέρι, το μέλι , το ελαιόλαδο , το λεμόνι και το μπούκοβο. Χτύπαμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν το θέλουμε πιο αραιωμένο προσθέτουμε επιπλέον γιαούρτι.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερο, το ξύδι, το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ και τις ελιές , ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε με ένα πλάστη ένα ορθογώνιο σχήμα και με ένα μαχαίρι ή με ένα κόφτη ,κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκατ , τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλά . Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: https://elenacooks.gr/?p=14602
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου