Πρασοκιμαδόπιτα μούρλια

Πρασοκιμαδόπιτα μούρλια
Πρασοκιμαδόπιτα μούρλια

 ΥΛΙΚΑ

400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
4 πράσα κομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
150 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού κίμινο
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

Φύλλο:195  ml  ελαιόλαδο
260  ml  νερό
1  πρέζα μεγάλη αλάτι
1  κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
600  γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο τηγάνι ζεσταίνω 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-/δυνατή ένταση και ρίχνω το κρεμμύδι με τα πράσα, ανακατεύω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν (5 λεπτά περίπου). Τα βγάζω από το τηγάνι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι βάζω πάλι 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μ΄τρια/δυνατή ένταση και καβουρδίζω το κιμά πιέζοντας τον με μια ίσια κουτάλα να «σπάσει» και να μην μείνουν κόμποι. Ανακατεύω να πάρει χρώμα παντού, τον βγάζω και τον αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω τα πράσα, τον κιμά, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι, ½ κουταλάκι γλυκού κίμινο, το τριμμένο τυρί και δύο χτυπημένα αυγά, τα ανακατεύοντάς τα όλα καλά.
Φτιάχνω τη ζύμη*, παίρνω τα 2/3 αυτής και το ανοίγω σε λεπτό φύλλο ώστε να καλύπτει τη βάση του ταψιού 32 εκ και τα τοιχώματα αυτού.
Σε ένα μπολάκι ενώνω 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο με 1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο και αλείφω με το μισό το ταψί.
Μεταφέρω το φύλλο στο ταψί και απλώνω πάνω του τη γέμιση.
Όμοια ανοίγω το υπόλοιπο φύλλο και σκεπάζω τη γέμιση, κλείνοντας καλά στις άκρες τα δύο φύλλα.
Τρυπάω με το πιρούνι διάσπαρτα, αλείφω με το υπόλοιπο λαδοβούτυρο και βάζω στο φούρνο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, για 50 - 60 λεπτά (όταν πάρει χρώμα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).


Πηγή: https://paxxi.gr/Πρασοκιμαδόπιτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις