Γκρατέν μελιτζάνας με κιμά

Γκρατέν μελιτζάνας με  κιμά
 Γκρατέν μελιτζάνας με  κιμά

Υλικά 

1/2 κιλό κιμά
5 μελιτζάνες
250 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 γλυκές κόκκινες πιπεριές
3 μεσαίου μεγέθους ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας τοματοπολτός
1 κουτάλι της σούπας πάστα πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού Κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
250-γραμμάρια τυρί τσένταρ (κομμένο φέτες)

Οδηγίες

Προσαρμόστε την ποσότητα του αλατιού στο γούστο σας.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να απορροφηθεί η πικρία. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στραγγίστε το νερό.

Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία κόβετε σε κύβους, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές κομμένες  και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τηγανίστε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας. (βεβαιωθείτε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί)

Ρίξτε το μαγειρεμένο φαγητό σε ένα πυρίμαχο μπολ.

κόψτε το τυρί τσένταρ σε φέτες για να σκεπάσει το φαγητό. 
Ψήνουμε το τσένταρ στο φούρνο στους 200° μέχρι να ροδίσει. 

Καλή όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις