Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πορτοκαλιού
Υλικά
Για τον πουρέ σελινόριζαςIncludes1 σελινόριζα
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το χοιρινό καρέ
1 κιλό περίπου χοιρινό καρέ με κόκκαλο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml ξίδι
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
300 ml ζωμός μοσχαριού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον πουρέ σελινόριζας, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη σελινόριζα από την κατσαρόλα και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο από το υγρό, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Για το χοιρινό καρέ, αλείφουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το Βιτάμ Βούτυρο και ροδίζουμε το καρέ από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για άλλα 45 περίπου λεπτά (εάν έχουμε θερμόμετρο, κοιτάμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού να έχει φτάσει στους 74ºC).
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξίδι και βράζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ξανθιά καραμέλα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό μοσχαριού, αφήνουμε να βράσει, μέχρι να αποκτήσει την υφή σάλτσας και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
100 ml ξίδι
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
300 ml ζωμός μοσχαριού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον πουρέ σελινόριζας, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη σελινόριζα από την κατσαρόλα και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο από το υγρό, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Για το χοιρινό καρέ, αλείφουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το Βιτάμ Βούτυρο και ροδίζουμε το καρέ από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για άλλα 45 περίπου λεπτά (εάν έχουμε θερμόμετρο, κοιτάμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού να έχει φτάσει στους 74ºC).
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξίδι και βράζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ξανθιά καραμέλα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό μοσχαριού, αφήνουμε να βράσει, μέχρι να αποκτήσει την υφή σάλτσας και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου