Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα

Μπισκότα
Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα

 Υλικά
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
125 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
1 μέτριο αυγό
120 ml φρέσκο γάλα
1/3 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
180 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και κόβουμε μικρούς δίσκους στο χαρτί.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας, ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις