Μουστοκούλουρα

 

Μουστοκούλουρα
Μουστοκούλουρα

Υλικά
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
200 γραμμάρια πετιμέζι
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
220 γραμμάρια χυμός από φρέσκο πορτοκάλι
80 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
1500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ.
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε, κατά διαστήματα, το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Όταν η ζύμη είναι σφιχτή, αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις