Αφράτο Κέικ με Καρύδα

Αφράτο Κέικ με Καρύδα
Αφράτο Κέικ με Καρύδα


Υλικά για το κέικ
  • Includes
    100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • Includes
    2 μεγάλα αυγά
  • Includes
    65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • Includes
    90 γραμμάρια ζάχαρη
  • Includes
    55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • Includes
    110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Includes
    1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Includes
    Ελάχιστο αλάτι
  • Includes
    1 κάψουλα βανιλίνη

Υλικά για το frosting
  • Includes
    50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • Includes
    40 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Includes
    180 γραμμάρια άχνη
  • Includes
    1 στικ φυσικής βανίλιας
  • Includes
    Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις