Τούρτα πρόβατο
Τούρτα πρόβατο |
Μαρία Δόση
Υλικά για το Κέικ:
720ml χυμός πορτοκάλι
450γρ ζάχαρη
360ml σπορέλαιο
840γρ αλεύρι γ.ο.χ
20γρ μπέικιν πάουντερ
8γρ σόδα
λίγο αλάτι
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
100γρ τρούφα μαύρης σοκολάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τον χυμό να λιώσει. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τρούφα μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μίγμα ισόποσα σε 3 λαδωμένα ταψάκια των 16 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε κέικ σε 2 ίσα κομμάτια.
Υλικά για την Κρέμα:
1000ml γάλα αμυγδάλου
300γρ ζάχαρη
120γρ κορν φλάουρ
1κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
100γρ μαργαρίνη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρεμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφρατεύουμε την κρέμα και τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά για τη Βουτυρόκρεμα:
500γρ βούτυρο βίγκαν ή μαργαρίνη
400γρ άχνη ζάχαρη
45ml γάλα αμυγδάλου
Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά και προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου