Ρύζι μπιριάνι (Buryan) με κοτόπουλο

Ρύζι μπιριάνι (Buryan) με κοτόπουλο
Ρύζι μπιριάνι (Buryan) με κοτόπουλο

 Λίνα Νταλαγιάννη

Συνταγή
3 κουτάλια της σούπας λάδι
3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα(κομμένα σε κύβους)
4 κουτάλια της σούπας μπιζέλια
1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ ντομάτας
1.5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 ποτήρια νερού ρύζι
8 κομμάτια μπούτι κοτόπουλου βρασμένα
3 ποτήρι νερού ζεστό ζωμό κότας

Για τα παραπάνω:
1 κουτάλι της σούπας τοματοπολτό
3 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο


Πώς να φτιάξετε τη συνταγή 
Σε προθερμασμένο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

Κοσκινίζουμε τον πουρέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέστε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι στην κατσαρόλα και τηγανίστε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάστε το από τη φωτιά.

Βάλτε το έτοιμο ρύζι στο ταψί. Αραδιάζουμε πάνω του τα βρασμένα μπούτια κοτόπουλου.


Ρίξτε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου στη φόρμα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας σε ένα μπολ. Απλώστε αυτό το μείγμα πάνω από τα κοτόπουλα.

Βρέχουμε το χαρτί ψησίματος και το τσαλακώνουμε και σκεπάζουμε το μπολ.

Ψήνετε το μπιριάνι πιλάφι που ετοιμάσατε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Αν θέλετε τα κοτόπουλα να ροδίσουν περισσότερο, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό. Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις