Μπούτια κότας χωρίς πέτσα και κόκκαλο, με μουστάρδα, μέλι, κρασί και φρέσκα αρωματικά.

Κοτόπουλο
Μπούτια κότας χωρίς πέτσα και κόκκαλο, με μουστάρδα, μέλι, κρασί και φρέσκα αρωματικά.

Helena's Greek cooking


Υλικά:
4-5 τεμάχια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο τζιντζερ
Κουρκουμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Χυμό μισού λεμονιού
1/2 κούπα ζωμό κότας
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Φλεικς παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Πως θα το κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι.
Δοκιμάζετε τη γεύση και ανάλογα προσθέτουμε όποιο από τα πιο πάνω υλικά μας αρέσει.
Αλατίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να σωταριστουν και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο το μείγμα μουστάρδας-μελιού, προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε τον ζωμό. Τοποθετούμε τα κλωναράκια δεντρολίβανου, ρίγανης και το τζιντζερ ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σαλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό επιλογής μας και Φλεικς παρμεζάνας
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις