Κοτόπουλο ταντούρι (Tandoori)

 

Κοτόπουλο
Κοτόπουλο ταντούρι (Tandoori) 


Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό

Για τη σάλτσα
1κουτάλι της σούπας βούτυρο
1ψκουταλάκι του γλυκούψγλυκιά πάπρικα σε σκόνη

Πλένουμε τα κοτόπουλα και αφαιρούμε την πέτσα.
Προσθέτουμε τα μείγματα λαδιού και μπαχαρικών και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες αν μπορούμε.

Ανάψτε  τη χύτρα ταχύτητας, αφήστε τη να ζεσταθεί. Βάζουμε στη μέση ολόκληρο το κρεμμύδι και στρώνουμε γύρω γύρω το κρέας. Σφραγίζουμε τα κοτόπουλα μπρος-πίσω, ώστε να παγιδευτεί το νερό μέσα, στη συνέχεια, σκεπάζουμε το καπάκι και το ψήνουμε μέχρι τη μέση χωρίς να προσθέσουμε νερό.

Ψιλοκόψτε το ψημένο κρέας χωρίζοντάς το από τα κόκαλα. Τα ψήνουμε μπρος-πίσω στο τηγάνι με το βούτυρο και τη γλυκιά πάπρικα.

Σερβίρετε ζεστό. Καλή τύχη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις