Αφράτα και πολύ εύκολα Λαζαράκια με γέμιση

 

Αφράτα και πολύ εύκολα Λαζαράκια με γέμιση
Αφράτα και πολύ εύκολα Λαζαράκια με γέμιση


Υλικά:
200 ml νερό
15 γρ. μαγιά, ξερή η 25 γρ. νωπή
90 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική στέβιας η κανονική
400 γρ. αλεύρι περίπου η όσο πάρει η ζύμη μεχρι να γίνει εύπλαστη
30 ml ελαιόλαδο
γαρύφαλλο
κανέλα
Γέμιση:
Μαρμελάδα Φράουλας sugar free
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμενα
η καρύδια
Σταφίδες
γαρύφαλλα για τα μάτια η κόκκους μαύρου πιπέριου
Πως θα τα κάνουμε:
Σε μπολ προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με αυγοδαρτη και αφήνουμε το μείγμα για 10' λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το λαδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσει, (κλείνουμε με διαφάνεια το μπόλ και μια πετσέτα και το αφήνουνε μια ώρα να φουσκώσει).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' C βαθμούς αέρα.
Οταν φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια των 40'-45' γρ.και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Σε επιφάνεια, ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα το μπαλάκι, ενώ αφαιρούμε λίγη ζύμη για να κάνουμε τα χεράκια. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα τοποθετούμε ενα αμύγδαλο η καρύδι, λίγες σταφίδες και κλείνουμε καλά.
Φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε από την πίσω μεριά και διπλώνουμε σε Χ μπροστά. Τοποθετούμε από 2 γαρύφαλλα για τα μάτια και μεταφέρουμε το λαζαράκι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 25' λεπτά, μέχρι πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα 🐰🥚🐇🥚🐰🥚

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις