Τιραμισού Μακαρόν

Γλυκά
 Τιραμισού Μακαρόν

 

Μαρία Δόση  :https://youtu.be/yVyrqVrhyqI


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΑΚΑΡΟΝ

Υλικά για τα Μακαρόν:
105γρ πούδρα αμυγδάλου
95γρ άχνη ζάχαρη
90γρ ασπράδι αβγού
85γρ ζάχαρη
1 κ.γλ καφέ εσπρέσσο
Λίγο κακάο για πασπάλισμα
Στο πολυκοπτικό χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα 105γρ πούδρα αμυγδάλου με 95γρ άχνη ζάχαρη. Αφήστε το μίγμα στην άκρη. Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά αναμίξτε 90γρ ασπράδι με 85γρ ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε το μίγμα αμυγδάλου/άχνης σε δύο δόσεις και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Το μίγμα είναι έτοιμο μόλις αποκτήσει μια σχετικά ρευστή σύσταση. Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε απαλά. Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιήστε έναν οδηγό για να δημιουργήσετε τα μακαρόν. Χτυπήστε αρκετές φορές το ταψί στον πάγκο για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες και να μην σπάσουν τα μακαρόν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίστε τα μισά με λίγο κακάο. Χωρίς να περιμένετε να πιάσουν κρούστα βάλτε τα απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C για 3 λεπτά με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή. Μετά κλείστε την πόρτα και ψήστε στους 145 C για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Υλικά για την Γέμιση:
250γρ τυρί μασκαρπόνε
110ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
230γρ άχνη ζάχαρη
20ml καφέ εσπρέσσο
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρετε την κρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα μακαρόν. Καπακώστε με αυτά που έχουν το κακάο δημιουργώντας μικρά σαντουιτσάκια. Τα Τιραμισού Μακαρόν σας είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις