Λουκουμάδες Κρεμ Μπρουλέ

Λουκουμάδες Κρεμ Μπρουλέ
Λουκουμάδες Κρεμ Μπρουλέ

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ της Maria's Pastry

Υλικά για τη Ζύμη:
400ml γάλα χλιαρό
50γρ ζάχαρη
25γρ φρέσκια μαγιά
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
660γρ αλεύρι σκληρό
80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
λίγο αλάτι

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, 1 κ.σ από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να δράσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος. Απλώνουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα και χρησιμοποιούμε κουπ πατ για να σχηματίσουμε τα ντόνατς. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να χρυσίσουν από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν

Υλικά για την Κρέμα:
1000ml γάλα
300γρ ζάχαρη
6 κρόκοι
1 κ γλ εκχύλισμα βανίλιας
100γρ κορν φλάουρ
100γρ βούτυρο

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 900ml γάλα και 150γρ ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ρηχό μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ντόνατς.

Υλικά για την Καραμέλα:
300γρ ζάχαρη
150ml νερό
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να αποκτήσει η καραμέλα κεχριμπαρένιο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βουτάμε προσεκτικά το πάνω μέρος των ντόνατ στην καυτή καραμέλα. Τοποθετούμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Τα Ντόνατς Κρεμ Μπρουλέ είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις