Λαχταριστή Πορτοκαλόπιτα Φόρμας

Λαχταριστή Πορτοκαλόπιτα Φόρμας
Λαχταριστή Πορτοκαλόπιτα Φόρμας

 Δείτε τη ΣΥΝΤΑΓΗ μου εδώ:https://youtu.be/XgIWCGCQ8f8 Μαρία Δόση

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΣ
Υλικά για την Πορτοκαλόπιτα:
5 αβγά
250γρ ζάχαρη
250ml σπορέλαιο
375γρ γιαούρτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ. Κανέλα
500γρ φύλλο κρούστας

Χτυπήστε για 5 λεπτά τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε. Προσθέστε το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και ανακατέψτε καλά. Κόψτε σε λωρίδες το φύλλο κρούστας και προσθέστε τα σταδιακά στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά μετά από κάθε προσθήκη των φύλλων για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά.
Υλικά για το Σιρόπι:
200ml νερό
200γρ ζάχαρη
100ml χυμός πορτοκαλιού
μισό πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
1κ.γλ εκχύλισμα πορτοκαλιού
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό, το πορτοκάλι, την κανέλα να πάρουν βράση για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα πορτοκαλιού, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει. Περιχύστε το κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό κέικ πορτοκαλόπιτας, κάνοντας μικρές τρυπούλες με ένα μαχαίρι για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και περιχύστε λίγο ακόμα σιρόπι. Διακοσμήστε με λίγο γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύοντας 200γρ άχνη ζάχαρημε 2-3 κ.γλ. χυμό πορτοκαλιού. Αν θέλετε προσθέστε λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κής. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγύ και σερβίρετε. Το Κέικ Πορτοκαλόπιτας είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις