Εύκολη πίτα με μολόχες, άγρια ρόκα, σπανάκι και τυριά...

https://mageirevoume.blogspot.com/2023/03/efkoli-pita-me-moloxes-agria-roka-spanaki-kai-tyria.html
Εύκολη πίτα με μολόχες, άγρια ρόκα, σπανάκι και τυριά...

Eleni Martidou   

Helena's Greek cooking


 Υλικά για το ζυμάρι:

700-900 γρ. αλεύρι χωριάτικο
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 φλυτζανάκι Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 Σουρωτή (κάι λιγο νερο αν χρειαστεί)
Λίγο ξύδι
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
Για τα τα φύλλα:
120 γρ. Βιταμ η φυτίνη και μισή κούπα ελαιόλαδο η σπορέλαιο (τα λιώνουμε όλα μαζί).
Για τη γέμιση
1 δέσμης σπανάκι
Φρέσκα φύλλα μολόχας
Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας
1 ξερό κρεμμύδι (προτιμήστε κόκκινο) αλεσμένο στο μούλτι
Λίγο ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο (Chilly)
Αλάτι
2 γεμάτες κουταλιές σούπας γιαούρτι
150 γρ. Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
200 γρ. Φέτα τριμμένη
200 γρ. Ανθότυρο τριμμένο
1 αυγό
Ζύμη:
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα. Αν δεν την κάνετε την ίδια μέρα, καλύπτουμε με διαφάνεια το ζυμάρι και το βάζουμε στο ψυγείο. Κρατεί μια με δύο μέρες.
Γέμιση:
Πλένουμε τα χόρτα. Τα ψιλοκοβουμε και τα βράζουμε για 5' λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
Σε τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα χόρτα καλά στραγγισμένα, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσει λιγο το μείγμα Προσθέτουμε τα τυριά, τον άνηθο, το γιαούρτι και το αυγό.
Φύλλα:
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη.
Ανοίγουμε με την βοήθεια νισεστέ ένα φύλλο μεγάλο. Ρίχνουμε λίγο από το λιωμένο βούτυρο, διπλώνουμε στη μέση τη λια πλευρά και αμέσως την άλλη πλευρά. Βουτυρώνουμε καλά και κάνουνε διπλώματα και κάθε φορά Βουτυρώνουμε. Έτσι κάνουμε ένα πακετάκι.
Το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πιάτο και πασπαλίζουμε λίγο νισεστέ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ανοίξουμε το δεύτερο φύλλο.
Κατόπιν παίρνουμε το πακετάκι ζύμης από το ψυγείο και το ακουμπάμε σε επιφάνεια που καλύψαμε με νισεστέ. Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί μας.
Δεν χρειάζεται να προεξέχει το φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση όλη. Κάνουμε το δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο στο μέγεθος του ταψιού μας και καλύπτουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε καλά την πιτα με το βούτυρο που περίσσεψε (η πίτα θέλει μπόλικο λάδωμα) χαράζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με σουσάμι και ψήνουμε στους 190' C βαθμούς αντιστάσεις πάνω- κάτω για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 5' λεπτά κατεβάζουμε την πίτα στον πάτο του φούρνου για να ροδίσει και από κάτω.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την σκεπάζουμε με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα.
Την κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις