Κρακελέ Σου με Κρέμα

Γλυκά

 

Μαρία Δόση   :https://youtu.be/7hMJGpcMiKc


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΡΑΚΕΛΕ της Maria's Pastry Ideas
Υλικά για την Κρακελέ 
Ζύμη:
120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ ζάχαρη
180γρ αλεύρι γ.ο.χ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρολάρετε τη ζύμη σε πάχος 3χιλ και βάλτε τη στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Υλικά για τα Σου:
270ml νερό
270ml γάλα
180γρ βούτυρο
λίγο αλάτι
240γρ αλεύρι γ.ο.χ
380γρ αβγά (7 μεγάλα αβγά)

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να γίνει ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτυπήστε για 2 λεπτά να κρυώσει περισσότερο. Ρίξτε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχ/κής και χρησιμοποιήστε έναν οδηγό με κύκλους των 6 εκ. Βγάλτε την κρακελέ ζύμη από την κατάψυξη, κόψτε τη σε κύκλους των 6 εκ και τοποθετήστε τα πάνω από τα κυκλάκια των σου. Ψήστε στους 190 C για 20 λεπτά, αφαιρέστε από τον φούρνο, κάντε 2 τρύπες σε κάθε σου και ψήστε ξανά στους 150 C για άλλα 20 λεπτά. Αφήστε τα σου να κρυώσουν τελείως και κόψτε το πάνω μέρος τους.

Υλικά για την Κρέμα Πατισερί:
1000ml γάλα
300γρ ζάχαρη
6 κρόκοι
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
100γρ κορν φλάουρ
100γρ βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα βάλτε 900ml γάλα με 150γρ ζάχαρη και τη βανίλια να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ. Ρίξτε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα ρηχό μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει. Φρεσκάρετε την κρέμα, βάλτε τη σε κορνέ και γεμίστε τα σου. Συνεχίστε με λίγη σαντιγύ και καπακώστε τα με το πάνω μέρος τους. Γαρνίρετε με έξτρα σαντιγύ και μίνι μακαρόν. Τα Κρακελέ Σου με Κρέμα είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις