Εύκολα μπαστούνια με τυριά και μπεσαμέλ

Εύκολα μπαστούνια με τυριά και μπεσαμελ
Εύκολα μπαστούνια με τυριά και μπεσαμέλ
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking, Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
Ζύμη για πίτες
500 γρ. Μαλακή φέτα τριμμένη
100 γρ. Κίτρινο τυρί τύπου γκούντα
Ηλιέλαιο
Μπεσαμελ:
100 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 κουπα γάλα
3 κ.σ αλεύρι
Λιγο μοσχοκάρυδο (προαιρετκά)
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό
Πως θα την κάνουμε:
Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγαλες μπάλες
όπως ένα μεγάλο μανταρίνι (όσα βγουν).
Ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε πιτάκι.
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπόλ έχουμε ρίξει μπόλικο ηλιέλαιο και τοποθετούμε ένα ένα τα πιτάκια μέσα στο μπόλ, να βραχούν καλά με το λάδι. Αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Κάνουμε την μπεσαμελ, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο (εδώ προσοχη πόσο θα βάλετε γιατί έχει έντονη γεύση) και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε ζωηρά να πήξη η μπεσαμελ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει χλιαρή και να προσθέσουμε το αυγό. Κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά. Παίρνουμε ένα πιτάκι και ακουμπάμε σε επιφάνεια εργασίας. Με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε σε οβαλ σχήμα λίγο φαρδύ. Βάζουμε 2- 3 κ.σ γεμάτες γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σε ρόλο. Το στρίβουμε ελαφρά και ακουμπάμε σε λαμαρίνα φούρνου που καλύψαμε
με χαρτί ψησίματος. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστούνια από το λάδι που είχαμε μέσα τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να την κόψουμε.
Καλή επιτυχία 👌👏👌👏

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις