Λουλουδένια Τούρτα
Λουλουδένια Τούρτα
Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά για το Κέικ:
7 αβγά
500γρ ζάχαρη
330mlσπορέλαιο
670γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
520ml γάλα
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι σε 2 δόσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα σε 2 δόσεις και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε το μίγμα ισόποσα σε δύο ταψιά 24 εκ. Και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 45 λεπτά.
Υλικά για τη Βουτυρόκρεμα (x2):
6 ασπράδια
400γρ ζάχαρη
1 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
350γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσει το μίγμα και να φτάσει τους 70 βαθμούς C. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το για 7-10 λεπτά για να πέσει όσο το δυνατόν η θερμοκρασία. Ρίξτε σταδιακά το βούτυρο καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Η Ελβετική βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη μόλις ασπρίσει, γυαλίσει και φαίνεται βελούδινη και αέρινη.
Διακόσμηση:
Ντάλιες από βουτυρόκρεμα
Φιόγκος από ζαχαρόπαστα
Μαρμελάδα φράουλα για γέμιση της μεσαίας στρώσης κέικ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου