ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά για τα Ρολάκια Κανέλας:
240 ml χλιαρό γάλα
9 γρ ξηρή μαγιά
100γρ ζάχαρη
1 αβγό
2 κρόκοι
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
85 γρ βούτυρο λιωμένο
480γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση (110γρ καστανή ζάχαρη, 2 κ.γλ κανέλα, 60ml λιωμένο βούτυρο)
Ανακατέψτε το γάλα, τη μαγιά και τη μισή ζάχαρη και αφήστε τη μαγιά να δράσει για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αβγό, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και ρίξτε τα στο μίγμα της μαγιάς. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και χτυπήστε για 15 λεπτά. Ζυμώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνωντας ένα στρογγυλό ζυμαράκι. Βάλτε το σε λαδωμένο μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ρολάρετε το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα, αλείψτε με πινέλο το βούτυρο και πασπαλίστε με το μίγμα κανελοζάχαρης. Τυλίξτε από το ένα άκρο στο άλλο και κόψτε σε ίσα κομμάτια των 5 εκατοστών.

Υλικά για τη σάλτσα Καραμέλας:
115γρ βούτυρο
160γρ καστανή ζάχαρη
60ml μέλι
λίγο αλάτι
200γρ χοντροκομμένα πεκάν

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε όλα τα υλικά, εκτός από τα πεκάν, σε μέτρια φωτιά να λιώσουν. Μεταφέρετε τη σάλτσα καραμέλας σε λαδωμένο ταψάκι και πασπαλίστε τα χοντροκομμένα πεκάν. Βάλτε από πάνω τα ρολάκια κανέλας κάθετα, τυλίξτε τα με νωτισμένη πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 30-35 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Αναποδογυρίστε το ταψί σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρετε. Τα Ρολάκια Κανέλας με Σάλτσα Καραμέλας και Πεκάν είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις