ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ |
Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά για τα Μπισκότα:
3 ασπράδια
250γρ ζάχαρη
300γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα χοντροκομμένα ή πούδρα
Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν απαλή μαρέγκα. Προσθέστε σε δόσεις τη ζάχαρη καθώς χτυπάτε. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν εμφανίσει σκληρές κορυφές. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχ/κής και φτιάχνουμε κυκλάκια σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Υλικά για την Κρέμα:
3 κρόκοι
500ml γάλα
150γρ ζάχαρη
50γρ κορν φλάουρ
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
75γρ βούτυρο
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 450ml γάλα και 100γρ ζάχαρη να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχ/κής και βάζουμε λίγη κρέμα στα μισά μπισκότα αφήνοντας κενό στο κέντρο τους. Γεμίζουμε το κενό με μια κουταλιλα μαρμελάδα φράουλα. Τοποθετούμε ένα δεύτερο μπισκότο από πάνω φτιάχνοντας σαντουιτσάκια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα. Βάζουμε λίγη κρέμα από πάνω και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες. Οι Εργολάβοι-Αμυγδαλωτά με Κρέμα και Φράουλες είναι έτοιμοι!!! Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου