Brownies γλυκοπατάτας με γλάσο

Brownies
Brownies γλυκοπατάτας με γλάσο

 Η συνταγή είναι της Gkika Eleni, Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-500γρ. γλυκοπατάτες
-100γρ. Μαύρη σοκολάτα λιωμένη
-150γρ. Ζάχαρη μαύρη
-6 κ.σ. μέλι
-100γρ. Αμύγδαλο φιλέ. Αλεσμένο σαν αλεύρι στο μπλέντερ -100γρ. Βρώμη, αλεσμένη σαν αλεύρι στο μπλέντερ
-2 κ.σ. λάδι
-1 πρέζα αλάτι
-6 κ.σ. κακάο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

-1 ασπράδι αυγού
-χυμό απο μισό λεμόνι
-2 κούπες ζάχαρη άχνη
-χρώμα ζαχαροπλαστικής
-προαιρετικά 1 βανίλια για άρωμα
-αν θελετε να γίνει αραιό το γλάσο προσθέτετε νεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ξεφλουδίζουμε τις γλυκοκοπάτατες μας.
Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.
Οταν μαλακώσουν εντελώς τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Λιώνουμε εν τω μεταξύ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την χτυπάμε στο μπλέντερ με τις γλυκοπατάτες να ενσωματωθούνε. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα γλυκοπατάτας μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτάκια. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ύστερα γλασάρουμε.

Για το γλάσο αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι αυγού με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε την μισή ποσότητα άχνης ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες, και σιγά σιγά προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρίξετε κουταλιά κουταλιά λίγο νεράκι, για αραιό γλάσο, αλλιώς ρίχνετε πιο πολύ ζάχαρη άχνη για να βγει σφικτό γλάσο. Επίσης για άρωμα μπορείτε να προσθέσετε βανίλια. Όπως και για χρώμα, χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε το γλάσο στο κρύο κεικ κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις