Μουσακάς Αιγαίου με λαχανικά

Μουσακάς Αιγαίου με λαχανικά
 Μουσακάς Αιγαίου με λαχανικά

 Υλικά
2 πατάτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 πιπέριες
4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας τοματοπολτό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Για τη σάλτσα:
400ml.γάλα
1.5 κουτάλι της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 δόντια σκόρδο

Για τα παραπάνω:
1 ποτήρι νερού τριμμένο τυρί τσένταρ(το ποσό μπορεί να αυξηθεί)
1/2ποτήρι νερού ζεστό νερό

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες και τις πιέζουμε σε αλατισμένο νερό για να βγάλουν τα πικρά ζουμιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κάτσουν έτσι για περίπου 15 λεπτά.


Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια, τα τηγανίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα και από πάνω προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.


Όταν ψηθούν οι πιπεριές ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και όταν βγει η μυρωδιά του ντοματοπελτέ προσθέτουμε από πάνω τις ντομάτες που κόβουμε σε κύβους Όταν μαλακώσουν και ψηθούν τις βγάζουμε από τη φωτιά.


Τακτοποιείτε τις πατάτες που έχετε κόψει σε ροδέλες σε χρέος και ρίχνετε από πάνω τον1/3 της σάλτσας ντομάτας Αραδιάζετε από πάνω τα κολοκυθάκια και ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας που έχετε

.
Τέλος, τακτοποιήστε τις μελιτζάνες που έχετε πλύνει και ξεπλύνετε με άφθονο νερό και περιχύνετε από πάνω την τελευταία σάλτσα που έχει απομείνει.


Ετοιμάζετε τη σάλτσα για την επικάλυψη και περιχύνετε, στη συνέχεια προσθέτετε  μισό ποτήρι ζεστό νερό και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αφού ψηθεί για 30 λεπτά, το βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε από πάνω το τσένταρ και το επιστρέφετε. στο φούρνο.

Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή και μετά το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις