Κέικ με αλεύρι ολικής, μέλι και ελαιόλαδο
Κέικ με αλεύρι ολικής, μέλι και ελαιόλαδο |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι ολικής
4 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 βανίλια
2 Κουβερτούρες σε κομματάκια μικρά, ή σταγόνες κουβερτούρας (αν θέλετε βάζετε κουβερτούρα στεβιας) η μία θα μπει μέσα στο κέικ και η άλλη για πάνω από το κέικ
2 κούπες νερό
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγες σταφίδες
Φιστίκια Αίγινης (Χαλεπιανα) αλεσμένα για διακόσμηση
Πως θα το κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, ανακατεύουμε με Σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε την μια Κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τώρα τα καρύδια, τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικη μακρόστενη φόρμα αφού την αλείψουμε με λιγο ελαιόλαδο και στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180' C βαθμούς για 50'-55' λεπτά στον αέρα. Αφου κρυώσει λίγο λιώνουμε σε μπεν μαρί η στα μικροκύματα την δεύτερη κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 1 κ.σ ηλιέλαιο και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, ανακατεύουμε με Σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε την μια Κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τώρα τα καρύδια, τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικη μακρόστενη φόρμα αφού την αλείψουμε με λιγο ελαιόλαδο και στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180' C βαθμούς για 50'-55' λεπτά στον αέρα. Αφου κρυώσει λίγο λιώνουμε σε μπεν μαρί η στα μικροκύματα την δεύτερη κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 1 κ.σ ηλιέλαιο και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου