Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών
Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών |
Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών. Όπως συνηθίζεται Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές βάφουν τα αυγά. Εχουμε αγοράσει αυγά και τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου εκτος ψυγείου.
Για να προλάβετε το σπάσιμο του αυγού όταν το ρίξετε στο βραστό νερό έχετε υπόψη τα ακόλουθα:
-να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αυγό και όχι από το ψυγείο
-μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι. Αν σπάσει παρόλα αυτά για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο.
Πασχαλινά αυγά
Υλικά
- ενα φακελάκι βαφή
- αυγά σε θερμοκρασία δωματίου όπως προείπαμε
- μισό νεροπότηρο ξύδι
- βαμβάκι
Εκτέλεση
Τα αυγά τα βγάζετε από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ τα πλένετε καλά και αν θέλετε για να μη σπάνε εύκολα μπορείτε να τα βάλετε σε νερό με αλάτι.
Μόλις το νερό που έχετε βάλει στην κατσαρόλα είναι χλιαρό τα βάζετε σιγά-σιγά μέσα δεν τα πετάμε γιατί θα έχουμε αυγά ποσέ η ομελέτα και βράζετε σε σιγανή φωτιά για να μη σπάσουν για 15 λεπτά. Αμα θέλετε βάζετε βαμβάκι στο πάτο της κατσαρόλα.
Τα σουρώνετε, καλό είναι να τα βράσετε την πρώτη μέρα και να τα βάψετε την επόμενη και διαλέγετε τα γερά αυγά.
Διαλύετε τη βαφή σε μισό ποτήρι ξύδι και την ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. Βάζετε τα βρασμένα και ζεστά αυγά στο νερό με τη βαφή σε μία στρώση.
Σε 5' έχουν βαφεί. Τα βγάζετε, και στην ίδια βαφή βάζετε τα υπόλοιπα αυγά. Αφού στεγνώσουν τα γυαλίζετε με λίγο λάδι.
Τέλος μπορείτε να τα διακοσμήσετε με χαλκομανίες ζωγραφίζοντας τα.
Να ξέρετε πάντα σύμφωνα και με την βαφή που έχετε αγοράσει να δείτε τις οδηγίες, από βαφή σε βαφή διαφέρει ο τρόπος.
Καλή σας επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου