Τρεις σκορδαλιές που ταιριάζουν απόλυτα με τον τηγανητό μπακαλιάρο

 

Τρεις σκορδαλιές
Τρεις σκορδαλιές που ταιριάζουν απόλυτα με τον τηγανητό μπακαλιάρο

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

1). Σκορδαλιά με καρύδια:
Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ 500 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο,
100 γρ. καρύδια ολόκληρα η ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ή 5 κ.γ. πολτό σκόρδου,
250 ml ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι
Σερβίρουμε με σχινοπρασο

2).Σκορδαλιά με πατάτες:
500 γρ. βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες σε ένα μπολ, προσθέστε
8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή 5 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου,
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού,
125 ml ελαιόλαδο,
λίγο αλάτι
Απαραίτητη προϋπόθεση για μια αφράτη και με λεία υφή σκορδαλιά με πατάτα είναι οι πατάτες να είναι ζεστές, και μάλιστα να τις βράσετε για 50' λεπτά με 1 ώρα και να τις πολτοποιήσετε ζεστές με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Σε αυτή τη σκορδαλιά καλό ειναι να ποφύγετε το μουλτι για να μη γίνει ο πουρές σαν λάστιχο.
Σερβίρουμε με λίγο σχινοπρασο και επιπλέον ελαιόλαδο.

3). Σκορδαλιά πράσινη με πατάτα και σέλινο στο μουλτι (πολιμιξερ):
300 γρ. Βρασμένες πατάτες (ζεστές)
6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή 3-4 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου,
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού,
110-120 ml ελαιόλαδο,
Μια γεμάτη χούφτα φύλλα σέλινου
λίγο αλάτι
Όλα μαζί στο μούλτι να γίνουν λια κρέμα

Και οι τρεις είναι άπαιχτες!!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις