ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΔΡΑΚΟΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΔΡΑΚΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΔΡΑΚΟΣ

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΔΡΑΚΟΣ
Υλικά για το Κέικ:
250γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αβγά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45ml γάλα
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίξτε τα αβγά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε πολύ καλά. Χωρίστε το μίγμα σε δύο λαδωμένα ταψιά των 16 εκ. με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως. Κόψτε τα στη μέση για να έχετε 4 ισομεγέθη κέικ.

Υλικά για την Ελβετική Βουτυρόκρεμα:
300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσει το μίγμα και να φτάσει τους 70 βαθμούς C. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το για 7-10 λεπτά για να πέσει όσο το δυνατόν η θερμοκρασία. Ρίξτε σταδιακά το βούτυρο καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Η Ελβετική βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη μόλις ασπρίσει, γυαλίσει και φαίνεται βελούδινη και αέρινη.

Για τη Διακόσμηση:
Ζαχαρόπαστα
Χρώματα Ζαχαροπλαστικής
Βρώσιμοι Μαρκαδόροι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις