ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝ |
Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝ
167 γρ ασπράδι
222 γρ ζάχαρη
200 γρ πούδρα αμυγδάλου
200 γρ άχνη ζάχαρη
τζελ χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη σκόνη αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη. Σε ένα μπολ προσθέστε το ασπράδι αυγού και χτυπήστε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαλακή μαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά–κουταλιά καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν η μαρέγκα κάνει σκληρές κορυφές. Κοσκινίστε το μίγμα αμύγδαλου/άχνης, ώστε να μην χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα κομμάτια, γιατί θα καταστρέψουν τα macarons. Προσθέστε το μίγμα αμυγδάλου/άχνης στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά, ώστε η μαρέγκα να μην χάσει τον όγκο της. Διαχωρίστε το μίγμα σε διαφορετικά μπολ και προσθέστε τα χρώματα. Ανακατέψτε απαλά έως ότου το μίγμα αποκτήσει πιο ρευστή σύσταση και το χρώμα έχει απλωθεί ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιήστε σχέδια κάτω από λαδόκολλα στο ταψί σας για να έχετε καλύτερο έλεγχο με το σχήμα των macarons. Σχηματίστε με το κορνέ το σχήμα του κάθε macaron και χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να το απλώσετε πιο καλά. Χτυπήστε τα ταψιά αρκετές φορές στον πάγκο σας ή με τα χέρια σας, ώστε τα macarons να αποκτήσουν λεία επιφάνεια και για να σκάσουν τυχόν φυσαλίδες αέρα, οι οποίες είναι ο λόγος που σπάνε τα macaron κατά το ψήσιμο! Αφήστε τα για 60 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά τους. Ελέγξτε τα εάν δεν κολλάνε στα δάχτυλά σας πριν τα βάλετε στο φούρνο. Ψήνουμε τα macarons σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 C στον αέρα για 13-15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσετε. Χρησιμοποιείστε γλάσο και φαντασία για να διακοσμήσετε τα μακαρόν σας!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ άχνη ζάχαρη
Ανακατέψτε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 2 λεπτά. Κοσκινίστε την άχνη, προσθέστε την στο μίγμα σε 2 δόσεις και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ ζαχ/κής. Βάζουμε στα μισά μακαρόν τη βουτυρόκρεμα και καπακώνουμε με τα άλλα μισά σαν σάντουιτς. Τα Πασχαλινά Μακαρόν είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!!!
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ άχνη ζάχαρη
Ανακατέψτε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 2 λεπτά. Κοσκινίστε την άχνη, προσθέστε την στο μίγμα σε 2 δόσεις και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ ζαχ/κής. Βάζουμε στα μισά μακαρόν τη βουτυρόκρεμα και καπακώνουμε με τα άλλα μισά σαν σάντουιτς. Τα Πασχαλινά Μακαρόν είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου