Πασχαλινά Λαζαράκια

Πασχαλινά Λαζαράκια
Πασχαλινά Λαζαράκια

Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-400γρ. Χλιαρό νερό
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-150γρ. Ζάχαρη
-50γρ. Ελαιόλαδο
-1 κ.σ. κανέλα
-½ κ.σ. κακουλέ
-Λίγο αλάτι 800γρ.
-Αλεύρι γ.ο.χ. 50γρ.
-Σταφίδες για την γέμιση
-Γαρύφαλλο για τα μάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τα μικρά, αφράτα και ημίγλυκα ψωμάκια Λαζαράκια που φτιάχνουμε το Σάββατο του Λαζάρου, πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας. Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, λίγη απο την ζάχαρη και τη μαγιά μας και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτάκια να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Τώρα ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά , ελαιόλαδο, κανέλα, κακουλέ, την υπόλοιπη ζάχαρη μας, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας και πλάθουμε τη ζύμη να γίνει μαλάκη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ωρα να διπλασιαστεί. Μόλις φουσκώσει πλάθουμε μικρά λαζαράκια και βάζουμε για γέμιση τις σταφίδες μας και για μάτια τα γαρύφαλλα. Τα αφήνουμε ένα 20 λεπτο να ξαναφουσκώσουν και τα αλείφουμε πρώτου τα βάλουμε στο φούρνο με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν. Ψήνουμε 20 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα ,στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ,μεχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις