ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ 


Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιευτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
- 800γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
- 250γρ. Ζάχαρη άχνη
- 360γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50γρ. Γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά + 2 κρόκοι για επάλειψη(μαζί με 1 κ.σ. νερό)
- 1 πορτακάλι ξύσμα
- Σταφίδες για τα ματάκια

Οδηγίες

Στον κάδο του μίξερ βάλουμε το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν, την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα, τα δύο αυγά χτυπημένα, το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τα τελειώνουμε με το χέρι και οχι με το μίξερ, πλάθουμε λίγο να γίνει μια μαλακή ζύμη, δεν το πλάθουμε πολύ για να μην σφίξει. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη μας για ένα 15λεπτο στο ψυγείο. Αφού κρυώσει, σε ένα καθαρό πάγκο φτιάχνουμε κουνελάκια.
Κόβουμε ένα κομμάτι και πλάθουμε σε λωρίδα –τυλίγυμε σαν σαλιγκάρι, αυτό ειναι το σώμα του κουνελιού. Κόβουμε ένα μικρότερο και πλάθουμε λωρίδα – τυλίγουμε σε σχήμα ψαριού.
Αυτο ειναι το κεφάλι του κουνελιού. Βάζουμε και μια σταφίδα για μάτι. Κόβουμε και ένα πολύ μικρότερο και πλάθουμε μικρό μπαλάκι για να δημιουργήσουμε την ουρά του κουνελιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την όλη μας την ζύμη, εγώ έφτιαξα σε διάφορα μεγέθη κουνέλια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί – λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και τα αλείφουμε με τα τους δύο χτυπημένους κρόκους αυγών με 1 κ.σ. νεράκι. Εγώ έβαλα και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσω ένα ροζέ χρώμα στα κουνελάκια μας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτάκια. Μέχρι να έχουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις