Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- ΜΗΛΑ κομμένα σε κυβάκια
-λίγο ΒΟΥΤΥΡΟ
-ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
-ΣΤΑΦΙΔΕΣ
-λίγο ΜΕΛΙ
-ΚΑΝΕΛΑ
-ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΣΙΤΟΥ)
-ΔΥΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στον αερά για 20 λεπτάκια στους 180 βαθμούς. το τρυπάμε με ένα πιρουνι να ξεφουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε τα μηλα μας σε κυβάκια και τα σωτάρουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο.
Προσθέτουμε ζάχαρη όση θέλουμε, λίγο μέλι για να καραμελώσουνε και ρίχνουμε τις σταφίδες μας και λίγη κανέλα. Σε αυτό το σημείο τα αφήνουμε, ανακατεύοντας συνέχεια να μαλακώσουνε ρίχνοντας λίγο νεράκι . Βγάζουμε την σφολιάτα από τον φούρνο και ρίχνουμε ολη την γέμιση από πάνω.
Τώρα κόβουμε λωρίδες από την δεύτερη σφολιάτας μας και τοποθετούμε απο πάνω διαγώνια. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμα και λίγη κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτάκια μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και βγάζουμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις