Λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος

Λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος
Λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Υλικά για το Σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
200ml νερό
1κ.σ. Γλυκόζη
χυμός από μισό λεμόνι
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για τα Τρίγωνα:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250ml λιωμένο βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στα 3 από τη μία άκρη στην άλλη. Μετά διπλώνουμε σε τρίγωνα από το ένα άκρο στο άλλο. Κόβουμε στη μέση σχηματίζοντας 2 μικρότερα τρίγωνα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα κρούστας. Βάζουμε ένα μεταλλικό καλούπι στο κέντρο κάθε τριγώνου. Μπορούμε να βάλουμε και τσαλακωμένα κομμάτια λαδόκολλας. Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα καλούπια προσεκτικά και ρίχνουμε τα καυτά τρίγωνα στο κρύο σιρόπι να το απορροφήσουν για 30 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε τα σιροπιασμένα τρίγωνα σε σχάρα για να μην πανιάσουν.

Υλικά για την Κρέμα:
1000ml γάλα
300γρ ζάχαρη
7 κρόκοι
2 βανιλίνες
200γρ βούτυρο
250γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με 200γρ ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100γρ ζάχαρης και τις βανιλλίνες. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε με μια κουτάλα το μίγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί να κρυώσει. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχ/κής. Γεμίζουμε τα σιροπιασμένα τρίγωνα με την κρέμα και σερβίρουμε. Τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι έτοιμα!!! 

Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις