Κριθαρότο με άγρια κόκκινα μανιτάρια και φιδέ

Κριθαρότο με άγρια κόκκινα μανιτάρια και φιδέ
Κριθαρότο με άγρια κόκκινα μανιτάρια και φιδέ

 
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
300 γρ. μανιτάρια βουνού, η διάφορα φρέσκα Cantharellus ή εμπορίου πορτομπελο, η άσπρα,
η αποξηραμένα.
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 κούπα φιδέ σπασμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντόματα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 λιτρο ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
Χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πως θα το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα φρέσκα μανιτάρια, η έτοιμα κομμένα από την κατάψυξη. Αν ειναι αποξηραμένα τα μουλιάζουμε σε 200 ml χλιαρό νερό για 20-30 λεπτά, το νερό αυτό το σουρώνουμε και το κρατάμε για να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κριθαράκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το φιδέ, ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά και να τραβήξουν τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί η αλκοόλη ρίχνουμε την ντόματα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε βραστό νερό με το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να το απορροφήσει ένα μέρος των υγρών. Όταν δουμε ότι το κριθαράκι είναι βρασμένο και χυλωμένο σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθεί για 10' λεπτά και το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπουκοβο και πιπέρι φρεσκοτριμμενο.
Καλή επιτυχία....θεσπέσιο φαγητό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις