ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κολοκυθόπιτα
Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

 Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-μια μικρή κίτρινη κολοκύθα τριμμένη (περίπου 700-800γρ.) -150γρ. Βούτυρο λιωμένο για τα φυλλα κρούστας
-σταφίδες κομμένες σε κομματάκια
-280γρ.ζάχαρη
-ελαιολαδο 5 κ.σ.
-κανέλα για την γέμιση + για το σερβίρισμα
-180γρ. Φρυγανιά τριμμένη
-ξύσμα πορτοκαλιού
-λίγο αλάτι
-ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε την συνταγή μας ξεφλουδίζοντας πρώτα την κολοκύθα μας βγάζοντας τα σπόρια, την κόβουμε σε κομμάτια και την τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Την στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά της και είναι έτοιμη. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα, τις σταφίδες, το ελαιόλαδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά να ενσωματωθούνε. Σε ένα ταψάκι αλείφουμε με λιγο βούτυρο το ταψί και κάθε ένα φύλλο που θα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε φορά που απλώνουμε ένα φύλλο βάζουμε και διάσπαρα όσοι γέμιση θέλουμε και απλώνουμε ένα άλλο φύλλο από πάνω βουτυρώνουμε και ρίχνουμε διάσπαρτα γέμιση εως ότου τελειώσουμε όλα μας φύλλα και την γέμιση εναλλάξ. Οσο βούτυρο περισσέψει το αλείφουμε από πάνω και ψιχαλίζουμε και με λίγο νερό. Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την πιτα ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί και να γίνει το φύλλο μας τραγανό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτάκια μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα μόλις κρυώσει όμως η πίτα μας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις