Φρικασέ με μανιτάρια και σπανάκι
Φρικασέ με μανιτάρια και σπανάκι |
Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο
-3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ψιλοκομμένα
-1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
-1 ΠΡΑΣΣΟ ψιλοκομμένο
-500gr. ΣΠΑΝΑΚΙ είτε φρέσκο ζεματισμένο είτε κατεψυγμένο, όπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε και μαρούλι
-ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ χοντροκομμένα, ότι θέλετε αρκετά
-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-1 ΛΕΜΟΝΙ το χυμό του + 1 ΑΥΓΟ για το αυγολέμονο
-αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, μπούκοβο, μουστάρδα σκόνη
-ΚΥΒΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
-ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ψιλοκομμένος
-ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αρχικά σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας με το πράσσο και το σκόρδο προσθέτοντας λίγη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι (και μαρούλια αν θελετε) και τα μανιτάρια μας.
Τα αφήνουμε να πάρουνε βράσει αφού τα εχουμε ανακατέψει πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τον κύβο λαχανικών.
Τέλος θα βάλουμε και τον μαϊντανός μας. Αφού σβήσουμε την φωτιά φτιάχνουμε αυγολέμονο και το φαγάκι μας είναι έτοιμο και λαχταριστό. Θυμίζει πάρα πολύ το κοινό φρικασέ με το κρέας. Αλλά σε περιόδους νηστείας ειναι τέλειο με τα μανιτάρια. Δοκιμάστε το. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου