Το Απόλυτο Κέικ Καφέ
Το Απόλυτο Κέικ Καφέ |
Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΦΕ
Υλικά για το Κέικ:
5 αβγά
300γρ ζάχαρη
300ml λιωμένο βούτυρο
500γρ αλεύρι φαρίνα
60ml ζεστό νερό
2γρ καφές στιγμιαίος
125γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ σταγόνες λευκής κουβερτούρας
Οδηγίες
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέστε σε δύο δόσεις το αλεύρι και το βούτυρο. Διαλύστε τον καφέ στο νερό, ρίξτε τον στο μίγμα και ανακατέψτε. Προσθέστε τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 1 ώρα. Διακοσμήστε με το γλάσο καφέ, βουτυρόκρεμα καφέ, χρυσά καρύδια και κόκκους καφέ από ζαχαρόπαστα.
Γλάσο Καφέ:
200γρ άχνη ζάχαρη
20ml καφέ
Ανακατέψτε καλά τα 2 υλικά και μεταφέρετε το γλάσο σε σακούλα ζαχ/κής.
Βουτυρόκρεμα Καφέ:
75 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ άχνη ζάχαρη
20ml γάλα
20ml καφές
Χτυπήστε το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε καλά. Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχ/κής.
Για τη Διακόσμηση:
Χρυσά Καρύδια (βουτήξτε τα καρύδια σε λιωμένη λευκή κουβερτούρα και βάψτε τα με χρυσή βρώσιμη σκόνη)
Κόκκοι Καφέ από ζαχαρόπαστα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου