Σπανακόρυζο αλλιώς
Σπανακόρυζο αλλιώς |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά:
1/2 κούπα ρύζι (γλασέ)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα στο χέρι
1/2 μαρούλι
1 καρότο ψιλοκομμένο
Σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ντοματοχυμος συμπυκνωμένος
Σπανάκι 1-2 δεσμίδες
Αλάτι,
Πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
Πως θα το κάνουμε:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το σπανάκι, το μαρούλι και τα κόβουμε σχετικά μικρα κομμάτια με τα χέρια μας (ποτέ με μαχαίρι γιατί πικριζουν). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Σοτάρουμε και τα λαχανικά, το καρότο το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατιζουμε, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και 1 κούπα ζεστό νερό. Αφήνουνε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 15' - 20' λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε τώρα το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το ματι.
Σερβίρουμε ζεστό με λίγη φέτα και ελιές...
Καλή επιτυχία
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το σπανάκι, το μαρούλι και τα κόβουμε σχετικά μικρα κομμάτια με τα χέρια μας (ποτέ με μαχαίρι γιατί πικριζουν). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Σοτάρουμε και τα λαχανικά, το καρότο το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατιζουμε, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και 1 κούπα ζεστό νερό. Αφήνουνε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 15' - 20' λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε τώρα το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το ματι.
Σερβίρουμε ζεστό με λίγη φέτα και ελιές...
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου