ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΡΕΝΤ ΒΕΛΒΕΤ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΡΕΝΤ ΒΕΛΒΕΤ |
Η αυνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Μια αφράτη καρδιά με φίνο άρωμα και τριαντάφυλλα βουτυρόκρεμας που θα σας ξετρελάνουν!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΡΕΝΤ ΒΕΛΒΕΤ
Υλικά για το Κέικ:
115γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
220ml σπορέλαιο
1 κ.γλ. λευκό ξύδι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
240ml ξινή κρέμα (240ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με χυμό από μισό λεμόνι)
310γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15γρ κακάο
1κ.γλ. Σόδα
λίγο αλάτι
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Μετά το σπορέλαιο, το ξίδι, τη βανίλια και την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο ,τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε κόκκινο τζελ χρώμα ζαχ/κής και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Υλικά για την Κρέμα Τυριού:
75γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120γρ τυρί κρέμα
400γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
κόκκινο και πράσινο τζελ χρώμα ζαχ/κής
Χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 μπολ και βάφουμε το ένα κόκκινο και το άλλο πράσινο. Μεταφέρουμε τις κρέμες σε σακούλες ζαχ/κής με μύτη για σχεδιασμό λουλουδιών. Διακοσμούμε το κέικ όπως θέλουμε. Το Κέικ Ρέντ Βέλβετ είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου