Ρεβίθια σούπα λεμονάτα με ταχίνι

Ρεβίθια
Ρεβίθια σούπα λεμονάτα με ταχίνι



Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Ρεβίθια σούπα λεμονάτα με ταχίνι

Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια (ολόκληρα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο
1 λεμόνι και ξύσμα
2 κουταλιές ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα η μαϊντανό

Πως θα τα κάνουμε:
Μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβίθια για 24 ώρες. Ξεπλύνουμε τα ρεβίθια πολύ καλά και βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας να βράσουν για 30' λεπτά. Καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο πριν κλείσουμε τη χύτρα ταχύτητας. Σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το καρότο και κατόπιν τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ζεστό νερό, περίπου
1 1/2 λίτρο μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει (δεν θέλει πιάνω απο 20' λεπτά αφού είναι βρασμένα).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο. Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβίθια, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Κάνουμε το ταχινολέμονο ρίχνοντας 2 κ.σ ταχίνι σε μια γαβάθα, λίγο χυμό λεμονιού και πολύ λίγο ζωμό από τα ρεβίθια που βράσαμε η νερό. Κατόπιν ρίχνουμε ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ταχίνι. Το προσθέτουμε στη σούπα για να χυλώσει και ανακατεύουμε καλά, αφήνουνε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατόπιν κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τη σούπα ζέστη με μπούκοβο, πάπρικα και φρέσκια ρίγανη η μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη, είναι πολύ νόστιμα και νηστίσιμα...

Μυστικά:
Αν δεν θέλετε ταχίνι κάντε την ίδια διαδικασία με 1 γεμάτη κ.σ κορν φλαουρ η αλεύρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις