Παστινάκι (parsnip) σε μια γευστική σούπα με πράσο
Παστινάκι (parsnip) σε μια γευστική σούπα με πράσο |
3 παστινάκια
2 πράσα
1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 12 σκελίδες)
4 κτ σούπας μηλόξιδο
1 κτ γλυκού θυμάρι
1 κτ γλυκού σπόρους φινόκιο
1 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα (χωρίς δηλ. τη φλούδα)
1 λίτρο ζεστό νερό
Αλατοπίπερο
2 κτ σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το παστινάκι και το πράσο σε ροδέλες
Απλώνετε σε ένα πιρέξ λαδόκολλα Sanitas και τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά και ολόκληρα τα σκόρδα (χωρίς τη φλούδα) με το λάδι και λίγο αλατοπίπερο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
Αν τα αμύγδαλά σας δεν είναι ασπρισμένα μπορείτε να το κάνετε με τον ακόλουθο τρόπο: Τοποθετείτε τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Αφήνετε για λίγα δευτερόλεπτα, σουρώνετε το καυτό νερό και τα ξεπλένετε σε μπόλικο παγωμένο νερό. Απλώνετε τα αμύγδαλα σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το πολύ νερό και η φλούδα πλέον αφαιρείται πανεύκολα απλά πιέζοντας τη βάση του αμυγδάλου
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τοποθετείτε όλα τα υλικά μέσα σε μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν μια λεπτόρρευστη σούπα. Προσθέτετε κι άλλο νερό για να φτάσετε στην ιδανική συχνότητα.
Σερβίρετε με λίγο λάδι, τριμμένο φρέσκο πιπέρι και πράσινα μυρωδικά.
Πηγή https://www.catisart.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου