ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ |
Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-αν τα θέλουμε πιο γλυκά προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη άχνη-
*προαιρετικά προσθέτετε τρούφες, σοκολατάκια και ότι άλλο θέλετε*
1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-αν τα θέλουμε πιο γλυκά προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη άχνη-
*προαιρετικά προσθέτετε τρούφες, σοκολατάκια και ότι άλλο θέλετε*
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά, το τελειώνουμε στο χέρι το ζύμωμα ώστε να λίγη μια μπάλα.
Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 10 λεπτάκια.
Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με λίγη μερέντα ή και με μαρμελάδα αν θέλουμε και είναι έτοιμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά, το τελειώνουμε στο χέρι το ζύμωμα ώστε να λίγη μια μπάλα.
Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 10 λεπτάκια.
Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με λίγη μερέντα ή και με μαρμελάδα αν θέλουμε και είναι έτοιμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου