Κοτόπουλο με πορτοκάλι

 

Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Υλικά
6 πορτοκάλια
4 στήθη κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Αλάτι πιπέρι

Για το τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Μισό τσάι ποτήρι φυτικό λάδι

Για τη διακόσμηση
Φέτες πορτοκαλιού


Οδηγίες
Στίψτε το χυμό 3 πορτοκαλιών. Ξεφλουδίστε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και κόψτε τα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα παχύ σιρόπι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε ψιλοκομμένο πορτοκάλι, φλούδα πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τζίντζερ και αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό κατά το ήμισυ.

Πάρτε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου και στις δύο πλευρές. Ενώ είναι ζεστό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι. βάλτε το σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με σάλτσα πορτοκαλιού. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις