Εύκολη σούπα μπορς (χωρίς παντζάρι) στη χύτρα ταχύτητας
Εύκολη σούπα μπορς (χωρίς παντζάρι) στη χύτρα ταχύτητας |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά:
1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
2 μέτρια ξερά (κόκκινα) κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές λωρίδες
2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
3 - 4 μέτριες πατάτες σε κύβους
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα φασόλια βρασμένα
1 κιλό χοιρινη τηγανιά
Σέλινο
1 1/2 ζωμός λαχανικών
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 ξερό φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπουκοβο
Πάπρικα γλυκειά
Μερικούς κόκκους μπαχαρι
Προαιρετικά για το σερβίρισμα γιαούρτι ή σμετάνα (sour cream) ξινή κέρμα.
Πως θα την κάνουμε:
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και σωτάρουμε και αυτό για 4"-5' λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι. Διαλύουμε τον πελτέ της ντομάτας στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό, το λάχανο, τα φασολια, τις πατάτες, το σέλινο και τα μπαχαρικά. Αφού πάρει 1 βράσεις κλείνουμε τη χύτρα και ρυθμίζουμε απο την στιγμή που σηκωθεί η βαλβίδα και χαμηλώσουμε στο μισό τη φωτιά μας, να ψηθεί για 25' λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος αποσύρουμε απο το μάτι και αφού κρυώσει η κατσαρόλα ανοίγουμε (η αποσυμπιεζουμε) τη Χύτρα, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι και μπουκοβο. Βράζουμε ξανά σε σιγανή φωτιά για 10' λεπτά με ανοιχτό καπάκι να χυλώσει.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή σμετάνα σε κάθε πιάτο προαιρετικά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου