Δεν έχω φάει καλύτερη λαγάνα

Δεν έχω φάει καλύτερη λαγάνα
Δεν έχω φάει καλύτερη λαγάνα

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά για 2 μεγάλες λαγάνες:
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κ.σ γεμάτη μέλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7-10 γρ.
3 κ.σ ταχίνι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
4 1/2 κούπες αλεύρι για ψωμί η γ.ο.χ
Για επάλειψη:
2 κ.σ μέλι
5-6 κ.σ νερό
Σουσάμι για πασπάλισμα
Γαρνίρουμε με ελίτσες, θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια και φρέσκο δεντρολίβανο. Μπορούμε ακόμα και με cherry ντοματίνια.
Πως θα τις κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κούπα χλιαρό νερό, το μέλι τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε 2 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 15'-20' λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το ταχίνι και να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε τη μαγιά σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε και το μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας για 5' λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια ελαστική αφράτη ζύμη.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, χωρίς να περιμένουμε να ανέβει η ζύμη. Ζυμώνουμε το πρωί, και έτσι θα έχουμε φρέσκια ζεστή λαγάνα. Αν τις κάνετε σήμερα αφήνουνε να ανέβει το ζυμάρι και το ακουμπάμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε στη μέση τη ζύμη. Απλώνουμε σε οβαλ σχήμα τη λαγάνα μέσα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Πατάμε με τα δάχτυλά μας να απλώσει, βρέχουμε με πινέλο με το μείγμα μελιού, απλώνουμε τις ελιές, τα φρέσκια μυρωδικά και μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190'C βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν...!!!
Απίστευτες και εύκολες φίλες και φίλοι μου..
Καλή καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις