Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μήλο σταφίδες και φιστίκια Αιγίνης (Χαλεπιανα)
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μήλο σταφίδες και φιστίκια Αιγίνης (Χαλεπιανα) |
Υλικά:
1 ποτηρι νερου σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
3-4 κ.σ σταφίδα μαύρη Κορινθιακη
3-4 κ.σ φιστίκι Αιγινης (χαλεπιανα)
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερού κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας, η κανονική, η καρύδας
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδες ενός λεμονιού
Χυμό από 2 μανταρίνια
1 κ.σ μέλι
1 ποτηρι νερου σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
3-4 κ.σ σταφίδα μαύρη Κορινθιακη
3-4 κ.σ φιστίκι Αιγινης (χαλεπιανα)
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερού κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας, η κανονική, η καρύδας
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδες ενός λεμονιού
Χυμό από 2 μανταρίνια
1 κ.σ μέλι
Πως θα το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός το χυμό μανταρίνι και το μέλι.
Αφού πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουνε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό μανταρίνι και ανακατεύουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα αντικολλητική, ρίχνουμε το λαδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουταλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες το μήλο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγινης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2' λεπτα ακόμα.
Συνολικά 5' περίπου λεπτά θα μας πάρει μέχρι να γίνει ξανθός. Μόλις είναι έτοιμος αποσύρουμε απο τη φωτιά και σιγά σιγά, γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σιρόπι με μια κουτάλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι κι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτας κουζίνας και τοποθετούσε το καπάκι για 10' λεπτά.
Κάτοπιν ριχνουμε το χαλβα σε φορμα και αφήνουνε να κρυώσει. Ξεφορμαρουμε και στολίζουμε το χαλβά με φράουλες η με ότι άλλο μας αρέσει...!!!
Καλή επιτυχία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός το χυμό μανταρίνι και το μέλι.
Αφού πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουνε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό μανταρίνι και ανακατεύουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα αντικολλητική, ρίχνουμε το λαδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουταλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες το μήλο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγινης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2' λεπτα ακόμα.
Συνολικά 5' περίπου λεπτά θα μας πάρει μέχρι να γίνει ξανθός. Μόλις είναι έτοιμος αποσύρουμε απο τη φωτιά και σιγά σιγά, γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σιρόπι με μια κουτάλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι κι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτας κουζίνας και τοποθετούσε το καπάκι για 10' λεπτά.
Κάτοπιν ριχνουμε το χαλβα σε φορμα και αφήνουνε να κρυώσει. Ξεφορμαρουμε και στολίζουμε το χαλβά με φράουλες η με ότι άλλο μας αρέσει...!!!
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου