Σπιτικά γιουβαρλάκια

 

Σπιτικά γιουβαρλάκια
Σπιτικά γιουβαρλάκια

Η συνταγή είναι της Gkika Eleni Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
½ κιλό κυμά (εγώ έβαλα μόνο μοσχαρίσιο)
Ρύζι απλό μια χούφτα για την γέμιση και μία κούπα για τη σούπα, εγώ έβαλα μπασμάτι
Αλάτι
Μαυροπίπερο
Λίγο σαφράν
Ελαιόλαδο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαΪντανό
Βούτυρο
Ένα αυγό
Ένα λεμόνι
λίγο καπνιστή πάπρικα στο σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε μέσα στο κυμά ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, μαυροπίπερο, μια χούφτα ρύζι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και τα ζυμώνουμε και τα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει και αφού βράσει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μπαλάκια με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να βράσουνε καλά, για να το καταλάβουμε μόλις μαλακώσει το ρύζι είναι έτοιμα βρασμένα.
Ξαφρίζουμε το νερό και ρίχνουμε μια κούπα ρύζι, λίγο βούτυρο, αλάτι, μαυροπίπερο, λίγο σαφράν. Και το αφήνουμε να βράσει καλά με ανοιχτό το καπάκι για να μην μας φουσκώσει και χυθεί.
Όταν μαλακώσει το ρύζι χαμηλώνουμε την φωτιά, φτιάχνουμε αυγολέμονο σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Είναι ετοιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις