Σουτζουκάκια με σάλτσα αρακά και πουρέ πατάτας

Σουτζουκάκια
Σουτζουκάκια με σάλτσα αρακά και πουρέ πατάτας

 Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Σουτζουκάκια με σάλτσα αρακά και πουρέ πατάτας.

Υλικά για τον κιμά:
Είναι από την προηγούμενη συνταγή "κιμά στο φούρνο με πουρέ πατάτας" κρατήσα ενα μέρος και για τα σουτζουκάκια.
1 κιλό κιμά βοδινό (ή µισό-µισό βοδινό και χοιρινό) διπλοπερασµένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2 πατάτες μέτριες τριμμένες ( τις τρίβουμε και πιέζουμε μέσα στη χούφτα μας να φύγουν τα υγρά της)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένες
4 φέτες µπαγιάτικο ψωµί φόρµας για τοστ (sliced), χωρίς την κόρα, μουσκευουμε σε γάλα και στραγγιζουμε καλά
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπουκοβο (Chilly)
Πάπρικα γλυκειά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο, η σέλινο, η άνηθο

Κάνουνε με όλα τα υλικά της ζύμη ένα μείγμα κιμά. Τοποθετούμε σε ένα μπόλ με καπάκι και κρατάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Για τη σάλτσα άρακα:
1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 χούφτες άραξα
1 μικρό καρότο τριμμένο
6 κ.σ ελαιόλαδο
Μπαχαρικά
Λίγη ζάχαρη
Ζεστό νερό 1 ποτήρι

Σε ένα χαρτί ψησίματος ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και λίγο μπουκοβο.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα κυλάμε στο μείγμα και τα κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι αντικολλητικό στο μάτι, ρίχνουμε ένα δάχτυλο πάχος ηλιέλαιο και τηγανίζουμε όλα τα Σουτζουκάκια, σε σιγανή φωτιά. Πέταμε το λάδι, σκουπιζουμε το τηγάνι με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά μας, τη ζάχαρη λίγο αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει (σε χαμηλή φωτιά) ρίχνουμε τον αρακά, το τριμμένο καρότο και λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 ποτήρι νερού).
Αφήνουνε με κλειστό καπάκι να βράσει η σάλτσα και προσθέτουμε τα Σουτζουκάκια και αφήνουνε 5' λεπτά ακόμα στη φωτιά.

Για τον πουρέ πατάτας:
Στο διάστημα αυτό βράζουμε 3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες.
Αφού μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τις πιέζουμε με το εργαλείο για πουρέ, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, ελαιόλαδο, μπαχαρικά όπως ρίγανη, πιπέρι, λίγο μπουκοβο, πάπρικα γλυκειά και αλάτι και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει το μείγμα πατάτας τοποθετούμε σε σχήμα στεφανι σε πιάτο σερβιρισματος και τοποθετούμε τα Σουτζουκάκια μεσα στο κενό, λιγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρόκα.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις